Kaurisaita

Keväällä havahduin yöllä koiran haukuntaan ja menin olohuoneeseen katsomaan mikä oli hätänä. Tulppaanien ylle oli kumartunut suuri hahmo, joka loikkasi äkkiä pois näköpiiristä. Kauriit ovat tosi söpöjä kauempaa katseltuna, mutta omalle pikkupihalle en kaurislaumaa halua. Muhittelin aitasuunnitelmaa joitakin viikkoja ja päädyin leikkisään riukuaitaan. Tein aitaluonnoksen ja varmistin suunnitelmani sopivan myös naapureille. Tavoitteena oli huomaamaton ja luontoa myötäilevä aitarakenne, joka pitäisi kauriit ulkopuolella ja koiran omalla pihalla.

Halusin lisätä aidan huomaamattomuutta tekemällä siitä myös viinimarja-aidanteen tuen ja kuorruttamalla sen köynnöksin. Koska suunnittelin käyttäväni aidannepensaana mustaviinimarjaa täytyi lahonkestoa lisätä myrkyttömin keinoin. Googlailemalla löysin riukuaitavalmistajan, jolta on mahdollista saada aitatolpat hiillettyinä. Hiiltäminen on perinteinen keino lisätä puun lahonkestoa. Niinpä otin yhteyttä Risto Lehtoseen ja tein tilauksen aitamateriaaleista.

Rakennustyöhön toi lisähaastetta tontin maaperä, jossa kallio on osin hyvin pinnassa. Päädyimmekin tekemään myös pienen anturan pariin tolppaan. Halusin aidan nopeasti harmaaksi, joten käsittelin sen rautasulfaatilla. Alaosaan asensin mustan verkon koiraa varten. Linnuille tuli pari uutta asuntoa ensi vuotta silmällä pitäen. Kasveja täytyy vielä hankkia aitaa verhoamaan. Kokonaisuuteen olen onneksi tyytyväinen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s